2008. december 8., hétfő

"Out across the endless sea I would die in ecstasy..." Norah Jones

2008. december 8.-i próba, Húsgyár
(FA-ének/gitár, KG-gitár, SB-bass, DV-dobok, GG-ének/vokál)

  • Csillogó kutya 2x
    András szólójában zavaró mellényúlások, amelyeket másodszori nekifutásra sem sikerült javítani. Az újrajátszásnál, amikor András a megbeszélt második helyett az első szólóját kezdte játszani, a zenekarnak fogalma sem volt hol vanm és alig tudtuk levezetni a dalt.

  • A hét (2x)
    Ella a szokásosnál fáradtabb, a szövegre nem emlékszik és a papírjai nincsenek itt, így ismét (negyedszer) elmarad a felelgetős verzió. viktort rajtakaptuk, hogy blöfföl: metronómmal gyorsabb lett a tempó (85) Kértük Viktort, hogy tegye közkinccsé a dalok tempóit, gondolkodik rajta. András
    karácsonyra lapozható repertoárt ígért mindenkinek.

  • Little Wing (Hendrix)
    Benedek a H-ra és C-re váltásokat keverte, a dobbal és a gitárokkal nem volt probléma, András néhény kisebb melléfogásától eltekintve. Szépen játsszuk ezt a dalt, nincs okunk szégyenkezni, a koncertműsorból mégis mindig kimarad, mert "Túl sok lassú van" (Géza)

  • Hella (aka Hey, Joe Hendrix/Hobo/Vf) 2x
    A hey joe feminista verziója, Ellával a címszerepben. Géza szépen szólózik,
    a dal nem bonyolult, de "sokan játsszák ezt rajtunk kívül nagyon jól, ha eljátsszuk, pontosan le kell szedni" (Benedek) Úgy látszik, Benedeken kívül még senki nem szedte le: házi feladat mindenkinek a saját részét és a szerkezetet tanulmányozni (Hobo Blues Band verzió)

  • Diplomata blues 2x
    Többen halkan jeleztük, hogy ebben Ella Alexához hasonlóan újabban áriázik, és helyenként hamis (Géza, András), de aztán bocsánatot kértünk, Alexától ezúton kérünk elnézést. Az első refrén után viszont Ella a kör felénél szállt be, de a zenekar szemrebbenés nélkül követte, ez profi!

  • Esemény után
    Úgy tűnik, hibátlan, mindenki nagyon elégedett, élőben is jól szokott sikerülni. Refrénben a dupla sorokra (vegye már be) az énekeseknek oda kell figyelni, néha kimarad

  • Hajlékony 2x
    Elsőre metronóm nélkül nagyokat hullámzott, de mégis kezd működni. Metronómmal is zökken néha Benedek elkésett váltásainál. "Jó ez a szám" (Géza) Érdekesség, hogy amíg ezt próbáltuk a szomszéd teremben gyakorolt a dal egyik társszerzője, Hollósy Bálint új zenekarával.

  • Almodóvar 2x
    A zenekar több tagja szerint húzni kellene a szövegből, de ez nehéz lesz, mert a történet így kerek. Géza szerint a verzék hangszerelése nem megoldott "túl sok". Szerkezetileg szerintem rendben van a dal, a hangszerelést stúdióban is lehet finomítani zongora, esetleg latin ütősök bevonásával (András)

  • Born to be wild (steppenwolf)
    András kezdeményezésére, a "Leningrad Cowboys Go America" c. film hatására. A zenekarnak nem jött be.

  • Édes az eper (FA+GG) 2x
    Ella és András duóban: a verzék első két sora suttogós/beszélős, a második kettő két szólamban lenne jó

  • Don't know why (FA+GG) (N.Jones)
    Ketten, metronómra. Ella hajlamos elsietni, tempót meg kell nézni.

next: december 15, hétfő 20:00-22:00


Nincsenek megjegyzések:

"Azt mondtam neked, és most már elhiszed: nem tart örökké semmi sem" Fonográf

Megvolt a 78. is, szokásos búcsúkoncert a Hunniában. Lemezbemutató a tervezettnél alig egy évvel később, de lemez nélkül.  A búcsút n...