2010. április 13., kedd

"Yes, I'm stumbling, and I know I play a bad guitar" Stones


City sound Stúdió, Budapest-day #6


FA: gitár FB: producer KG: hangmérnök

Teljesítettem a rám rótt feladatot, de kisszámú olvasóm előtt nem hallgathatom el, hogy eközben kishíján vért pisáltam. A megcélzott 6 órás kezdés helyett h7-kor láttunk munkához Gáborral, és 9 helyett éjjel kettőig szültük és ollóztuk össze a darabokból a bálnákat a monitorra. Hogy mi tartott ennyi ideig, nem részletezném, inkább megpróbálom magam képzeletbeli főnököm helyébe képzelni, és valódi főnököm modorában értékelni az elvégzett munkát.

-a szakmai felkészültségemmel meg vagyok elégedve
-az a baj, hogy ezt a gyakorlatban nem mindig sikerült mások javára kamatoztatnom
-a csapat munkájához értékes módon járultam hozzá, hasznos észrevételekkel
-de önállóan nagyobb projekteket nem sikerült az elvárásoknak megfelelően megoldani
-ha konkrétan kérek tőlem valamit, azt általában jól megcsinálod.
-de azt vettem észre, hogy ha párhuzamosan több feladatot adok magamnak, akkor egyik sem halad.

Mire én így védekeznék:

-Kösz szépen, még szép, írt valaki rajtam kívül egyetlen dalt is a bandából? Segített valaki a hangszerelésben?
-Szeretném felhívni a figyelmet a kapott feladatok és a tervezett fizetésemmel szoros összefüggésben megalkotott munkaköri leírásom közötti ellentmondásra. Itt az áll, hogy zenét szerzek, szöveget írok, ritmusgitározok, és emelett HA MARAD IDŐM akkor szólókat is elvállalok. De hangsúlyozottan nem én vagyok a szólógitáros. Itt meg hét dalból négyben nekem kell virtuóz szólókat tekerni, néhol kettőt is. Ha ilyen feladatot kapok, ezt is a legjobb tudásom szerint elvégzem, de nem igazságos az ideális munkatempór rajtam számon kérni.
-Önállóan..hát igen. én például végigültem Géza összes gitárszólóját, ezzel szemben én egyedül toltam le ma hét órát, igaz, hogy Balázs beugrpott egy órára.
-Nagyon nehéz egy jó gitárszólót odarakni, ahol a target az utolsó pillantban megváltozott verzéről refrénre. Bár némi szerkesztési munkával az inkriminált refrén helyére is verze került, de ez felesleges overheadet okozott.
Erre megkérdezném, hogy jó, de mégis mi tarott négy óra hosszat az Almodovar szőnyeg gitározásán?
Amire felelnék, hogy egyrészt a mai napig nem volt kitalálva, hogy it miféle szőnyeget kell girtátozni, ásrészt a soundot is be kellett lőni a megfelelő pedálok és erősítők összekombinálásával. persze hogy ez idő, de mégis, mi lenne, ha egyszer az életben nem a határidők betartását meg a time managementet értékelnénk, hanem az elkészült cucc minőségét! ::::


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ne aggodj András, én nem szekállak az idő miatt, maximum a végén valamit kitalálunk okosba.

Üdv Finnországból

Géza

Bence írta...

hajo, mikor hallhatunk nyerset?
én is megrjam a képzeletbeli főnök monológot? :)))

andrabian írta...

bármikor hallhatsz nyerset, ha lefáradsz a stúdióba, József. Legközelebb az Úr (vagy a hölgy) nagpján, vasárnap. De no panic, a te részed teljesen rendben van, amióta újrajátszottuk samplerrel! :)

"Azt mondtam neked, és most már elhiszed: nem tart örökké semmi sem" Fonográf

Megvolt a 78. is, szokásos búcsúkoncert a Hunniában. Lemezbemutató a tervezettnél alig egy évvel később, de lemez nélkül.  A búcsút n...