2010. február 13., szombat

"And it sure been a cold, cold winter, and the wind ain't been blowin' from the south" Stones

Gyömrő, gas chamber studio, studio főpróba - 2010 február 13.
ének: FA, FB, gitár: FA, KG, bass: SB(#1-5), FB (#6-8), dobok StrZGézát még nem nagyon lehet kimozdítani a fészekalja mellől, ezért mi mozdultunk ki. Ex-kollegámmal és barátommal, Fodor "Lajos" Balázzsal vágtunk neki az Alföldnek, Ecser határában csatlakozott hozzánk a bátor pilóta, villamos, és zsigulivezető, konferanszié, de legfőképpen dobos Stremnitzer Zoli. Benedek az Ezüst Nyíl fedélzetén száguldott sok méter kolbászt és egy fél disznót hátrahagyva Gyömrő felé, ahol Géza nézegette idegesen az óráját egy másik órán keresztül.

Mielőtt beléptünk a próbahelyül szolgáló garázs ajtaján, mélyet szippantottunk a friss vidéki levegőből -aznap délután utoljára. Bent ugyanis a melegért cserébe PB gázt szívtunk magunkba amit az alább hallható formában bocsájtottunk ki:
  • apának jó - Géza kicsit lejátszik engem, de majd belehúzok. a ritmusszekció nagyon jól húz, csak azt sajnálom, ha tudom, hogy a gitárom úgyse halljátok, legalább a hangomat kieresztettem volna.
  • esemény után - Ilyenek a férfiak amikor igazán védettek. Zoli nagyon szépen tolja, Benedek fú miket játszik, Géza pedig úgy hozza a latin filinget mintha nem is az oláok által bitorolt szittya földön, hanem katalóniában szítta volna magába az anyatejjel a sangríát. Nem hallani amit én gitároztam, de cseppet se bánjátok. Semmi buzulás, de Balázs vokálja szinte feledteti Ellát
  • édes az eper - Lelki szemeimmel már látom, ahogy erre csörögnek a diszkódöncik a kocakóla strandon, pörögforog a tökörgömb, de a varázs várat magára, ebbe nőt akarok, nőt akarok!
  • almodóvar B A főhős személyes szerepvállalása egészem új dimenzióba helyezte ezt a nótát és végre megelevenedtek a magyar vonatkozások is
  • almodóvár A De aztán a szerző is megelevenedett, a dobot kicsit megvariáltuk, a kávával finomabb lett. Mucho latino.
  • a hét - Balázs hitelesen idézi rastafárit, de legközelebb még jobb lesz ha előtte mindenki elszív egy spanglit
Míg kint a pusztában dühöngött a tél, mi bent jót muzsikáltunk, a szellemi táplálék mellett Balázs a gyomrának is áldozott, miután az Ezüst Nyílban talált hagymakarikákat és Meki burgonyát még ropogósabbra sütötte a kis PB-kályha lángjánál. Kicsit szürkéskék arccal, de elégedetten távoztunk a zenekar szülőföldéjéről.

(video footage in courtesy of Shodor Pictures)


3 megjegyzés:

Géjza írta...

András, ez a bejegyzés rendesen odatett. Jó volt Balázzsal próbálni (csak meg ne tudja, mer elbízza magát), a gázszagot a kajaszag simán elnyomja. Ha ki jösztök legközelebb, olyan pizzát rendelek, hogy ihaj.

flagg írta...

Becs szóra következőleg még gázszag sem lesz:)
"a próbatermes"

Nyári József írta...

Én már Kecskeméten is láttam, hogy az Andráson kívül mindenki érti a Dolgát a zenekarban, pedig Ő a Barátom! A Gitár virtuózok vagytok! A Dobos aktív egy kicsit, az arca ismeretlen még, de be tud illeszkedni az tuti! Nehéz felnőni hozzátok! Arra kérnélek Titeket, kicsit újítsatok, mert kezdelek unni Titeket, annyit hallgatlak! Új zene legyen, hiszen értetek hozzá! Ennyi puncs szerintem elég, húzzatok bele! Szabadtérre gyúrjatok, ott nincs gáz!
Üdv:Ny.J.