2009. január 6., kedd

"Just like starting over" John Lennon

Hejehuja, meg volt az év első próbája. Különösen indult, mindenbe belebújt az ördög, először a hangoló kezdte a szabotázst, majd a stafétát átvették a mikrofonok szép hosszú időre.

Megértem én a pöcsölést, mindenkit zavart hogy nem úgy szól ahogy kellett volna. Aztán egy hangfal szállt be az összeesküvésbe, szó szerint csendben tiltakozott az énekesek ellen. Egy óra múlva szobaadónk lépett be, utolsó kétségbeesésünk mentsváraként, kijelentve ő nem ért hozzá, egyébként is egy 2500 oldalas leirat van hozzá, ha gondoljuk odaadja(mármint ahhoz a kütyühöz, ami összeköti a mikrofonokat a ládákkal). Aztán elkezdett babrálni , és fél perc múlva a csendes tüntető újra szólt, és elkezdett a dallamokat köpni hol Andris, hol az Én hangomon. Egy percig idill fogott el mindenkit. Természetesen ez sem tartott sokáig, mert a Férfiak fele úgy gondolta, az a fránya basszus túl hangos. Én szokás szerint csak pislogtam, globálisan csak távolról tudom hallani a tényeket, ráadásul középen ültem, és nekem onnan nem volt kivetni valóm. (Én mindent a technikára fogok általában, s minthogy nem vagyok zenész, csak kezdemény és nem figyeltem a fent említett okokból, tovább pislogtam). Aztán az aki, csokis bácsit játszott (utólag is köszönjük a vércukorszint emelőt) és aki addig vigyorogva, átszellemülten ide-oda járkálva pengette a basszust, leült a sarokba és megmorcult. Ettől a végére, (és a gyors összepakolásra, no meg a 6 vagy 8 szám legyen-e vitára) mindenkinek lelkiismeret furdalása lett. Persze kivéve Géjzát, hisz ő a rabszolgakulcsár, ilyetén módon nem szabad hogy lelkiismerete legyen, így nem is tudja molesztálni azt semmi.

DE! (Itt jön az optimizmus) Múltkori hisztim, és érzékenységem teljes tudatában írom: nem baj, ha felváltva egyikünk-másikunk egy kicsit érzékenyebb, mert az iránta való lelkiismeret (és helye) furdalás összetartó erőként működik. Ergo a zenekar csak jól jöhet ki, legfeljebb egy idő múlva majd ketten hisztiznek, addig míg az év végére beállhatunk a Macskákba.

Személy szerint Én kiválóan éreztem magam mindent összevetve. A csoki miatt is, az eper miatt is, meg úgy egyébként is. Jól esett a Karacsukai evészet-ivászat, nekem inkább ivászat és főzés után.

  • Rémálom a kádban (FA)
  • Esemény után (FA)
  • Csillogó kutya (GG)
  • Dead Flowers (FA)
  • Finnugor vámpír (GG)
  • A hét (GG + FA)
  • Tiszta Almodóvár (FA)
  • Hajlékony (GG)
  • Osztálytársam (FA)
  • Keserű eper (GG + FA + DV)

2 megjegyzés:

andrabian írta...

Egyetértek, legközelebb a korrektség kedvéért alázzuk a Gézát ő már régen volt! :)

Névtelen írta...

Nana

"Azt mondtam neked, és most már elhiszed: nem tart örökké semmi sem" Fonográf

Megvolt a 78. is, szokásos búcsúkoncert a Hunniában. Lemezbemutató a tervezettnél alig egy évvel később, de lemez nélkül.  A búcsút n...